Smile

Bloggen har blivit lite satt åt sidan denna veckan, har haft några sjukt jobbiga dagar och har några framför mig så jag kan inte lova någon större uppdatering förrens fredag heller. Men håll koll, ett inlägg om mitt Madonnaäventyr (+ bilder på henne, by me) kommer inom kort :)

puss

Sofia

I'm not giving up

Sådär ja, tillbaka igen efter en megakort blogg "paus"

Vad jag hänt sen sist? Typ inget. :)

Mattekursen är avklarad och nu är det 12 fria dagar innan allvaret börjar på nytt. Som jag ska njuta.

Hmmm, här tog det slut. Så nu blir det punkt. Skriver mer i morgon =)


puss

The king of pop

Som alla vet förlorade musikvärlden en starkt lysande stjärna för drygt 1 månad sedan, Michael Jackson. Jag har alltid varit ett fan av hans musik sen jag var liten och då lyssnade på hans låtar varje dag och lärde in danser och moves han körde på scen.

Nu efter hans död har antalet fans exploderat, vilket har sina för- och nackdelar. Inget jag tänkte gå in på nu utan jag tänkte bara tipsa om lite roligt som finns att se och veta om Michael Jackson.



Youtube

På YT finns det en hel värld av Michael Jackson att se! Jag tipsar om mina favoriter;

En mycket rolig och intressant intervju som Diane Sawyer gjorde med Michael Jackson och hans dåvarande fru Lisa Marie Presley. Finns i 5 delar.



Konsert i Moskva 15 Augusti 1993. Låten "Jam". Tydligen så regnade det precis innan konserten startade vilket gjorde scenen snorhal. Sååå... Medans Michael står och gör sina moves kryper det runt 3 pers på golvet med handdukar och papper och försöker torka upp. Ser väldigt roligt ut haha!


Michael Jacksons Greatest TV Moments. Blandade klipp från hans karriär. Gick på TV i USA för några år sedan.


En mycket gullig (och sällsynt!!) video på Michael med sina barn (Paris och Prince, Blanket var ännu inte född. Och Prince är blond efter att ha blekt håret för att undvika att bli igenkänd.)


På Ullevi i Göteborg 16 Augusti 1997. En av mina absoluta favoritlåtar, They  Don't Care About Us. Alla framförda låtar under konserten finns i spalten bredvid. (Titta specillt på Earth Song där och missa inte det han gör 5:02-5:08, crazy!!)


Musikvideor finns det såklart ett helt hav av! (väljer några av de man bör se, men hoppar över de självklara valen som Thriller, Beat It, Billie Jean och Smooth Criminal :))


Earth Song


They Don't Care About Us (finns i 2 versioner)


ABC (med Jackson 5)


Black or White (min favorit :D)


Scream - Världens hitintills dyraste musikvideo med en prislapp på 7 miljoner DOLLAR!


Stranger in Moscow

Ett sista tips är att köpa DVD:n "Michael Jackson, Live in Bucharest; The Dangerous Tour" som finns lite överallt just nu. En liveinspelad konsert, 2 timmar och 2 minuter lång. Riktigt, riktigt bra!!

Och avslutande; lite bilder

Grammisgala








Michael Jackson och Lisa Marie Presley










peace & love <3

Sofia




uppd. då länken var fel till Moskva konserten.. :)

Think harder

Jisses, jag börjar känna mig helt bränd i skallen efter 3 dagar matte, haha! Och då missade jag ändå igår och jobbade bara lite hemma. Men kursen är jättebra! Man lär sig massor. Tror jag kommer ha mycket nytta av de jag lär mig nu senare i gymnasiet.

Lite typiskt dock att vädret ska vara superfint nu när vi sitter fast i en stooor skolbyggnad hela dagarna, haha! Hoppas solen kan hålla sig framme tills helgen, vill ju bli brun o fin igen :)

Blev ett tråkigt inlägg om dagen, det händer ju inte så mkt här just nu.

men tjiing så länge!

Öm, ömmare, ömmast

Aj aj aj aj

HÄRLIGT!

Just nu känns hela jag ömmare för varje sekund. Nu har jag även ont i andra knät (de jag inte slog i) pga snebelastning och mina höfter gör ont. Va fasiken är det här? :P Jag kommer inte kunna röra mig i morgon, haha!

Ja, jag skulle bara beklaga mig lite för nu blir det popcorn och "Kate & Leopold" som går på 3:an. Myskväll!


tjiiing!

Tisdag=aj?

Jaha, den här dagen gick inte som planerat...

Gick upp 6 (som jag gjort alla dagar sedan lördag) och tog moppen upp till stallet. När jag precis kommit upp för kapellebacken (En väldigt brant backe :P) och kommer upp där det är plant så kommer jag till den superdumma kurvan som jag målat på bilden under. Jag (röd) ska svänga in på vägen som går mitt i kurvan men när jag kommer upp över krönet ser jag att två bilar (ljus o mörkgrön) ska svänga ut därifrån så jag får följa kurvan lite extra långt och precis som jag ska svänga ser jag att en till bil (blå) kommer runt kurvan.

Jag, som hade ganska god fart (eller ja, 40 km/h..) får tvärbromsa men gatan var så blöt o hal så moppe + jag bara glider på sidan och hamnar mitt i vägen. Den mötande bilen snabbt svänger undan (och kör nästan in i den "ljusgröna" bilen som står o väntar på att köra ut) och kör förbi oss med kanske en meter i mellan (i för hög fart).

Killen i den "ljusgröna" bilen springer fram till mig o hjälper mig + moppe upp och fixar lite på mopeden. Jag var så chockad (trodde ju jag skulle bli överkörd...) att jag mer eller mindre bara hoppade upp på mopeden, tackade och åkte iväg, helt utan att kolla så jag faktiskt var OK... :P

Så när jag väl kom upp i stallet stod jag bara och skakade och insåg att jag hade fruuuktansvärt ont lite överallt. Men smärtan fick komma sen, först skulle jag släppa ut 3 hästar med 1 ben och 1 arm jag knappt kunde använda. Det tog lite tid men gick tillslut. Tur dom faktiskt var snälla idag allihopa.

Körde hem igen (knackigaste och långsammaste färden NÅGONSIN haha) och kände igen alla ömma ställen. Troligtvis inga sprickor men däremot mitt ena knä (som faktiskt börjat kännas helt bra efter smärtor i 5 år....!) är svullet och mycket stelt. Min armbåge är även blå/svart och MYCKET MYCKET öm. Så en hel del blåmärken, sträckta muskler (rygg o nacke), ont skulderblad, öm i rumpa, lår och axel och då knät och armbågen. Blev till att stanna hemma idag och vila upp innan jag imorgon återvänder till mattekursen.




Och lilla Röda Faran har fått ett "litet" skrapmärke på ena kåpan samt totalskevt framdäck :( Stackaaarn!! Hoppas hon kan hålla sig på fötterna ikväll, måste ju upp till Krut och mocka, göra mat o mysa!





Svårt det här med rubrik...

Så var jag hemma igen, skönt!

"Saken" jag var på var inget mindre än en förberedande mattekurs för gymnasiekurserna A&B. Fick ett brev om att iku skulle ordna en veckas lång mattekurs och då matte alltid varit mitt svaga ämne nappade jag då det tydligen ska vara jättebra och roligt.

Och tro det eller ej, men det var faktiskt okej! Lite mer än så faktiskt, ganska kul t.om. :) Våran lärare är jättebra och lektionerna är mycket intressanta. Så nu blir det hårdträning matte en vecka innan jag får 2 veckors sommarlov och sedan börjar allvaret på riktigt.

Nu ska jag upp till stallet en stund så det är klart då jag har tänkt lägga mig tidigt ikväll, är riktigt, riktigt trött. Hjärnan har fått jobbat hårt idag vill jag lova... :P



Jag bjussar på bilden, osminkat, haha :P

take care alla underbara <3

God Morgon!

Sedär, jag lyckades ta mig upp idag, även om jag tvivlade starkt på den igår, haha! Alarmet ringde 6 och jag har nu duschat och har lite bråttom iväg till stallet där jag ska släppa ut 3 hästar innan jag ska iväg på en grej som slutar 15,00. Jag kommer vara död ikväll. Mer om denna "saken" senare, nu får jag sticka.

tiiingeling

Trevlig kväll!



Sådär ja, så var man klar i stallet också :) Krut var jättegullig idag och gnäggade så sött när jag kom, lilla gubben! När han stod nyborstad och inlerad på benen (kyllera alltså :P) åkte jag hem igen och nu väntar Chili Con Carne (hur stavar man det? haha) till middag och någon film.

Ha en fin kväll!

peace & love

Sunday without the sun

Japp, här blåser det i knutarna och molnen täcker himlen. Sommaren är väl inte slut? Inte än?

Denna söndag har iallafall varit ganska bortkastad. Var uppe kl 8 och åkte upp till hästen min och släppte ut honom och hans stallkompis. Sen blev det till att mocka, fixa vatten och mat sen åka hem igen och göra absolut ingenting. Har ingen energi kvar, tror banne mig jag börjar bli sjuk...

Får förhoppningsvis en lite bättre kväll med mys med hästen och trevlig hemmakväll med god mat och någon film. Inte helt fel det heller. =)

Kom precis på att jag faktiskt tränat idag! Gjort situps, armhävningar, "sälrörelsen" (haha, kommer inte ihåg vad den heter, men ni vet när man ligger på mage o lyfter armar och ben från golvet samtidigt?) och trampat på min stegmaskin. Lite duktig känner man sig nu ju!



Vadå roligt väder utanför fönstret? Hahaha, lägg märke till ljusen som inte riktigt pallat sommarvärmen :)


#1

Ny termin, ny blogg, ny start.

Så är det. Dags för ändring.

peace and love

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0