p o c a h o n t a s

Har kanske råkat dygna idag... Bestämde mig för att teckna en kortis igårkväll. När jag var klar var klockan 05 någonting och alarmet stod på 07 så det var bara att sätta igång kaffet.

Hursom, blev sjukt sugen på att se Pocahontas inatt så jag tankade ner den och blev nykär igen. Den är ju så himla fin! Helt klart en av mina favoritfilmer!



MEN VAD HÄNDER SEN DÅ?!

Jo, jag upptäcker att det tydligen finns en Pocahontas II så jag startade igång den också.

Vilken jävligt röten besvikelse.

För det första, den är inte alls lika bra tecknad, ploten är skittråkig, men det absolut värsta.......

VARNING FÖR SPOILER!







Hon dumpar John Smith?! Efter ett tårdrypande farväl i första filmen så går det över till andra filmen där det bara är tack och adjö, Pocahontas har hittat en ny, inte lika kul, kille som dock delar Johns namn. John vs John.

Måste nu se om första filmen för att få den där mysiga kärlekskänslan igen.

c a t a t t a c k



Vi har en kattvakt.

c a t

Låt mig presenter, Captain Smack Vladimir! Familjen Enarssons lille katt.



Denna lilla krabat dök en dag upp utanför vårat hus och har inte flyttat sig sen dess. Vi började söka av tidningar, internet och polisen för att höra om någon saknar den lille katten med rosa halsband, men utan resultat.

Så, nu lever han/hon utanför våran dörr och har det jädrans bra, full utsikt över grannskapen, vaktar dörren och får mat såfort han/hon ber om det. Vi kan tyvärr inte släppa in den lille då bror min är allergisk, men katta verkar gött nöjd ändå.






z z z l e e p

Kom igår hem från några dagar på båten som varit urtrevliga. Men, imorgon drar jag ut igen, då först ut till Stridsberg i Havstensund och sedan ytterligare några dagar på båten.



Busy, busy life här under somrarna, och ändå känner jag att jag inte gjort en enda redig sak sen skolan slutade, vilket suger.

Ska försöka damma av mina vänner och se ifall någon vill hitte på något snart, såå tjiing!




2 0 1 1 0 7 2 3

Alltså, det som hände i Norge igår är så fruktansvärt att det finns inga ord för det. Jag blir så sjukt betagen och skakad av sånt här att det är löjligt. Det kan hända på andra sidan jorden, eller var som helst, jag kan ändå bli chockad av nyheterna av det.

Sänder massor med tankar och virtuella kramar till alla som är berörda av denna fruktansvärda händelse.

Be more like the man you were made to be.

Vaknade imorse redan vid 8 och låg då kvar och kikade på TV en stund innan jag käkade ett äpple, klädde på mig och begav mig ut i stallet för en hårdkörning i ridhuset med Preston.

Carro var med som tränare, vilket hon gör grymt, så självklart gick det fasligt bra idag. Riktigt skönt med ett svettigt pass innan lunch.

Har sedan dess bara tagit det lugnt, känner mig fortfarande lite småkrasslig så det blir nog en tidigt kväll idag med.

God natt och puss puss!

P L A T A N I A S / A G I A M A R I N A / T O X O H O T E L



















Alltså, jag längtar så jag dör.

Har väntat sen våren 2010 på att få sticka utomlands, med bara en god vän för att njuta, skratta, leva, andas, fira.

nej men hallå

Sådär, är tillbaka från både båt och morföräldrar nu och sitter nu i soffan här hemma. Det är så himla skönt att vara hemma, har fått en sådan djävulsk huvudvärk att jag bara vill krypa ner i soffan och sova ut ordentligt.

Planen var från början att ta en powerwalk nu, men jag orkar banne mig inte. Huvudvärken är inte nådig ikväll.

Nepp, ska ut och slänga räkskal (annars kommer det lukta mindre än bra här inne i morgon, hahaha...) GOD NATT!

hej hej hej då

Kom hem från Oxelösund igår runt 8-snåret på kvällen och fick då genast besök av Linda.

Så nu är resan till Grekland bokad och betald!! Så jädra skönt så det finns inte ens ord för det!! Fy faan vad det här kommer bli bra!

Nu drar jag mig vidare ut på båten tills imorgon, får uppdatera lite mer imorgon när jag är tillbaka. Ha de så jädra bra allihopa!

2 0 0 9


det var som faan

Min mormor har både dator och internet här ute på ön, det var fasen inte illa.

Dock, blir det inte så många uppdateringar ändå, vill ju gärna inte sitta och häcka framför datorn härute, men åker hem på måndag, så då blir det andra bullar vill jag lova!

Nej, nu går en norrman på grund här utanför, detta måste filmas, så hejdå så länge!

@ the furö

Hej hej, hemskt mycket hej! Ville bara hälsa att jag just nu befinner mig toklångt hemifrån utan dator eller internet så det blir knapert med uppdateringar nu i helgen. Ha de så bra, KRAM!

m a t s u m o t o 3

Man blir alltid så himla glad i hjärtat när ett par nya skor dimper ner med posten likt storken släpper ungar från himlen.



13 cm klack, 2,5 cm platå. Tror det är dags att dumpa alla mina korta vänner.

I'm coming home

Har spenderat hela dagen i Lysekil, försökt reda ut lite bekymmer från jobbet (alltså förlåt men...puckade människor finns det många av.......) samt flyttat hem alla saker från lägenheten.

Så, nu bor jag hemma igen! Och är ledig hela sommaren med en sjudjävulskt jäkla sug efter något att göra. Bokar som tur är resa till Grekland på måndag, och ska luska fram några biljetter till Way Out West, så lite blir det att göra i Augusti som tur är, men fram tills dess alltså...

Alla i min familj är ju sorgligt stora djurfantaster, men då min bror har allergi har vi fått göra oss av med alla fyrfotade sen ett par år tillbaka.

MEN, nu kanske det blir en liten going som kommer knalla runt på golvet här hemma, det återstår att se. Om inte annat, så köper jag mig en hund om 1-2 år, beroende på vart i världen jag hamnar, au-pair eller flytt.

b e r l i n e r

God morgon/lunch/förmiddag!!

Fasen alltså, så fint väder vi har! Har varit uppe sen halv 10 och bara gått runt här hemma och tråkat, men ska strax bege mig till hästen i stallet för en sväng.

Sitter just nu och kollar på bilder från Berlin, och alltså åh, vad jag älskar den staden. Vill så gärna tillbaka dit, ta med mina tjejer och visa dem hur djävulskt underbart Berlin är.



 

 

 

 

 

 

 

 

Hade jag haft pengarna till det, skulle jag bjuda med alla som vill på en vecka i Berlin.


swedish sky

 

 

 

 

 

I lördags drog en åskregnstorm in över min lilla stad och bjöd på en fantastisk himmel i alla färger.


2 0 1 1 0 7 1 1

Satan vilken fin dag, sol och varmt! Har legat ute och solat i dryga två timmar, och ska nu strax hoppa in och ta en mycket välbehövlig dusch. Har inte rakat benen på en vecka så all päls gör ju att man lätt blir överhettad, inte bra alls hahaha...

Sitter och väntar på mina skor som inte vill komma hem till mig... Det är nackdelen med att beställa på en fredag, man få ju vänta tre gånger så lång tid på att de små ska komma hem.

2 0 1 1 0 7 1 0

Hej hej!
.
Har inte haft någon direkt lust till att blogga den där helgen då livet inte riktigt varit på min sida. Kan inte somna på kvällarna och att sova mellan 04 till 09 i veckors tid sliter som faan på både kropp och knopp vill jag lova.
.
Har blivit massor med bök med jobbet och jag har därför beslutat att sluta där. Sjukt tråkigt med tanke att jobbet skulle finansiera alla sommarens härligheter. Hejdå med allt roligt liksom.
.
Det blir därför inte av något med att bo i egen lägenhet heller, så alla planer har ju blivit dumpade.
Men, jag är ju ledig hela sommaren, så det kan väl tänkas vara positivt.
.
Får försöka fundera ut hur jag ska ha råd med allt nu bara... Rammstein i vår, London över nyår, Grekland i Augusti, körkort etc  etc.
.
För att liva upp livet lite så beställde jag hem ett par nya skor i fredags, hur firar man annars bäst in arbetslösheten än att slösa pengar? Filosofen Sofia hahaha...!



I'm on a boat

Spontant som satan, bestämde vi oss för att hoppa in i bilen och köra iväg till båten för en tripp till en ö där vi solade och käkade gott.
.
Kom hem för någon timma sedan, lite brunare, lite nöjdare, lite gladare.
.
Ska nu kasta ihop någon mat och sedan se vad kvällen har att bjuda på. Hoppas eran lördag varit lika skön som min, tjiing!

p h o t o s h o o t # 2


Blogg.se / schmogg.se



Det här har jag funderat på länge... Det kan ju OMÖJLIGEN vara 3538 personer som idag skapat sig en blogg? Igår var det ungefär 2800 tror jag, men alltså...

Säg att genomsnittet ligger på 3100 personer per dag... Det betyder att det varje år skapas 1 131 500 nya bloggar här i Sverige....

!?!?!!?


Någon fifflar med siffrorna tror jag eherm...

RAMMSTEIN

Well, hello there!



Älskar när man har ett konsertdatum inbokat. Det känns så jävla skönt.

Saknar nu bara datum med Muse och mitt andra tyskälskband, då hade livet varit optimalt. Man kan ju inte ha allt här i ivet, men nu har jag iallafall biljetter till en av de grymmaste liveshowerna år 2012.

Syns vi i Globen?

"the häst blog"

Dagens ridtur går nog till historieböckerna... Efter att ha snurrat runt på stallplanen ett tag med lite spark, lite stegring och massor med backningar och kastningar så kom vi tillslut iväg på en liten ridtur ut i skogen.

Hästen var ganska så missnöjd med att det faktiskt var jag som vann våran strid på stallplan så han tyckte att då skulle vi iallafall rida runt i skogen på hans sätt, hoppa fram och tillbaka, takta runt och leka hingst. Men, vi rörde oss framåt iallafall!

Så, efter en kort galopp över en äng så ska vi precis svänga in i skogen när hästen fryser till och stirrar rakt in i ett kallhygge. Då trottar en liten liten älg iväg, typ 20-30 meter ifrån oss. Men Preston Häston tittar åt ett helt annat håll. För där, lite närmare oss stod mammaälg. Och hon var inte glad att vi kom indundrande i familjefriden. Vi har nog aldrig varit så överrens om att det var dags att vända och skynda hemåt hahaha...


hästis festis bästis



Nu tror jag inte att det är så många hästbrudar som kikar in här varje dag, men jag måste ändå dela med mig av något som hände igår.

Red den fina herren på bilden över, samma häst som jag spenderat 2-3 dagar i veckan med sen i januari. Vi har på det senaste börjat fatta hur den andra fungerar och vi kivas som ett gift par men när vi kommer över de bitarna flyter allt fram på moln.

Igår var det väldigt väldigt varmt, och fullt med bitande insekter och Preston (the häst) var inte särskilt nöjd alls så vi höll till inne i ridhuset där det var lite svalare.

Till en början var vi inte på samma mynt alls, Preston ville springa och springa, Sofia ville att det skulle vara lite mer samlat och stiligt. Satte upp några koner som vi först plöjde igenom så det sprutade röda små hattar överallt, men snart så började vi liksom fatta att man kanske ska samarbeta lite?



Efter ett litet tag med lite busande och kämpande så hände något. Det sa liksom pang och vi flög fram. Kunde likagärna varit inne i Globen Arena och slagit skiten ur Jan Brink och resten av dressyreliten, så jädra snyggt gick han.

Ni som inte rider kanske inte riktigt förstår tjusningen, men alltså... Fatta att ni sitter på ett djur som är 176 cm hög i manken, och väger över 600-700 kg, kan hoppa hinder som är 2 meter höga och galoppera i 70 km/h. Ett djur som kan närsomhelst sticka iväg, sparka av dig, döda dig utan att du kan på någotsätt försöka stoppa denne.

Tänk dig att ni är i perfekt harmoni. Tillochmed andningen är synkroniserad. Lägg över lite vikt på högra skinkan och hästen svänger direkt åt höger. Flytta bak vänster ben en aning och hästen dansar sidleds. Svanka och ni gör en perfekt halt. Lyft högerhand och hästen trampar till under sig och formar kroppen som en banan.

Det är en helt obeskrivlig känsla. Det går inte ens att beskriva, det måste upplevas själv.



Hoppas någon klarade av att läsa denna obarmhärtligt långa text, hahah, ni vet vad man säger, plötsligt händer det!




2 0 1 1 0 7 0 7

Hej och hå vad dagarna går fort, när blev det en vecka in i Juli liksom?

Har hört att det är sol i Stockholm och inser att man ändå kanske bor på fel ställe. Hur många soldagar har det varit här på Västkusten egentligen sen början av Juni? 5 stycken? Man känner att man bor i Sverige iallafall, ingen risk för att bli geografiskt förvirrad.

Men nu kära vänner, så åskar det här i Uddevalla och bokstäverna hoppar fram 5 sek efter att jag tryckt på tangenten så jag springer ut, med risk för mitt eget liv, och plockar lite körsbär.

tjiing!

P A U L



Satt och kollade på PAUL igår, hade hört att den sög och var helt jäkla onödig men va fasen, klart man ska ge den en chans tänkte jag och tog fram jordgubbarna och satte igång.

Helt klart sevärd! Den är lite märklig i början och skådespeleriet är väl lite hmm,nja,okej innan filmen kommit igång. Den är underhållande, lätt att hänga med i och bjuder på skratt. Sen är Paul faktiskt redigt söt och så himla skärpt att man blir lite kär i honom, hahah..



Vet ärligt talat inte ifall den finns ute i Sverige än, men sök upp den på nätet och kika!

2 0 1 1 0 7 0 6

Så omotiverad dag. Vädret är sådär äckligt, svettigt varmt men det är ändå inte soligt. Heelt värdelöst väder med andra ord. heheh... Man vill ju ligga ute och sola nu när man ändå inte jobbar. Inte okej liksom.

Men, nu bokar snart jag och Linda resan till Grekland, kommer bli toooppen! Hotellet vi förmodligen kommer bo på är så jäkla fint att man dör lite inombords när man ser bilderna därifrån.





Stranden med det turkosa havet och vita stränder ligger precis precis utanför. Åh, fuck you Sverige!

p h o t o s h o o t # 1


w o r k i n p r o g r e s s


Through urban fields, and suburban life



Ryser av videon. Helt jävla fantastiskt vad djur är vackra.

from the garden



Körsbären är äntligen mogna! MUMS!

tavlan är by my mama

2 0 1 1 0 7 0 4

Cyklade bort till mammas jobb för att äta lunch tillsammans med henne, måndagsmys! Har varit ute på en långpromenad samt plockat ihop lite här hemma och ska senare ner på stan för att fika med Linda. Inte en helt fel måndag med andra ord.

Tänkte lägga upp några bilder från fotograferingen lite senare. Jag är ju så sjukt självkritisk så av 200 bilder var det ca 10 jag känner mig en aningen bekväm med, hahah.... Jag är ju verkligen inget modellämne liksom...


photoshoot 29 / 6

.
Bilderna har kommit!

jacket













Jeansjacka Levi Strauss/second hand 50:-
Nitar Panduro 200:-

20110703

Huset är städat, morotskakan är klar och dagens första kopp kaffe ska strax avnjutas. Är det söndag så är det.

Sitter nu och väntar på att bilderna från photoshooten skall komma så att jag kan börja göra något åt min vidriga design som smutsar ner min annars perfekta blogg (eheerm heheh).

Sitter och kollar på kameror också, och fasen vad Canon EOS 60D låter perfekt... Det enda minuset på den är ju förmodligen priset, som det brukar vara.



Nej, nu är det nog dags att knacka ihop lite lunch. tjiing!

LEEDS

Jahopp. Alltså, det här är inte snällt.



Fick nys om Leeds Festival som bestämt sig för att inte bara boka MUSE, men även 30STM, MCR, The Strokes, Cage the Elephants, Panic! At The Disco mf.

Men, hur ska jag ha råd med WayOutWest, ny kamera, solresa i Augusti, RAMMSTEIN, London över nyår SAMT Leeds?!

Och samma problem som alltid, resesällskap/festivalkompis. Dessvärre delar ju inte mina närmsta samma grymma musiksmak som jag gör..ehe...

Någon som är sugen på en tur till Leeds i Augusti?

july second

Åkte ut med båten igår och spenderade natten ute till sjöss, innan jag blev avkastad i Lysekil, sprang upp till min lägenhet för att hämta plånbok och datorladdare som jag lyckats glömma där, hahaha...

Är nu tillbaka hemma och kan ÄNTLIGEN skriva på datorn igen som inte får ryck såfort man försöker logga in på en website... Smartphone och iPad i all ära, men det ersätter då satan inte en gammal go dator.

Kikar på lite kameror också, ska försöka få tummen ur och köpa en ny. Trotjänaren Canon EOS 350D är nu tyvärr väldigt begränsande, och inte minst krånglig. Det märks att den har några år på nacken, tyvärr...

Ni med systemkameror, har ni några tips på vilken godbit man ska spana in?
Tanken är att införskaffa kamerahus och ett bra vidvinkelobjektiv, teleobjektiv har jag redan ett riktigt bra. Sjukt sugen på en 7D men satan vad den kostar...

dagen

Vad har hänt idag?
.
Ja, det undrar jag också, haha... Det var tusan vad tiden går fort numera... Men, jag vaknade lite för sent, solade lite för lite (två timmar får jag bannemig ingen färg alls av...Tack huden, tack!) och har latat mig ganska mycket för mycket.
.
Har dessutom ont i halsen, känns som om någon försökt strypa mig för det är mera ömt, lite som ett blåmärkekänsla i hela halsen och svalget. Jättekonstigt!
.
Ska nu äta lite grillat och njuta av den fina kvällen. Trevlig fredag på er!

HAPPY DAY

.
Sist jag såg dem fick jag en full ölflaska kastad i bakhuvudet och missade sista halvan av spelningen.
.
Men i vår kommer de till Stockholm, och jag ska stå längst fram. LÄNGTAN!
.
Någon annan som ska dit? ♥

RSS 2.0