owl


Har faktiskt inget att säga men var änna tvungen till att posta den här lille supergulliga ugglan. Tror jag fått dille på ugglor efter att jag råkade zappa in "Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole", som förövrigt är en riktigt bra film.

Take care!

easy is a refuge



awesome

b l u e . s k y



skolan med parken framför


I måndags när jag promenerade iväg mot tåget var det helt sjukt härligt väder. Ett antal minusgrader, friskt kall luft och blå himmel.

Åkte ner till Göteborg där det var två grader varmare (runt -6) men så sjukt mycket kallare i vinden och luften. Frös något helt otroligt när jag promenerade bort till Gårda och brandövningen som nalkades.

Hursomhelst, brandövingen och föreläsningen om brand i stall var ruskigt lärorik och jag känner mig nu riktigt peppad inför Göteborg Horseshow som smäller av om knappt en månad. Men först är det en hel del prov som ska betas av, prova och se ifall foten pallar av att ridas med samt annat fix och trix.

Idag är det ytterligare en super fin dag men jag kommer nog stanna inne, dels på grund av sjukt mycket plugg, men jag har dragit på en för jäklig förkyldning igen, ont i hals, strupe och lungor samt huvudvärk och hosta. Ingen go blandning.

Hoppas ni alla är friska och krya, och ut i det fina vädret med er!


Never run away as a girl when you can walk away like a woman

Igår var en sån där dag man bara inte vill ska ta slut, och man önskar att man skulle kunna leva kvar i stunden, känslan, som höll i sig hela kvällen resten av livet.

Trots en del stress på morgon då bilen var täckt med pansarfrost så kan man inte bli på dåligt humör när solen lyser och det är frisk, kall luft ute. På lektionerna fattade man faktiskt vad det pratades om (trots att vi hade både Fysik B och Matte E!!) och när vi slutade vid 15,00 hoppade vi in i bilen, åkte till Torp för lite godis innan vi stack iväg mot Göteborg!

Hela bilresan var full av go musik, mysigt snack och bara en allmänt härlig stämning! Jag klarade till och med av att navigera i Göteborg, vilket är faan halvt omöjligt ibland.

Hittade parkering relativt snabbt, bort till Bergakungen och hämtade ut biobiljetter och sedan in till stan och Jensen's Böfhus där vi fick bord direkt (på en fredagskväll!!).





Efter ruskigt god mat (deras Whiskeybiff medium stekt är to die for!) sprang vi runt i lite affärer innan vi tog en kall promenad tillbaka till bion.

Såg New Year's Eve som jag hört skulle vara urkass (hahaha... man får ju vara ärlig) så mina förväntningar låg verkligen så lågt det kan gå. Men den var faktiskt riktigt bra! Man skrattade och grät och vartannat och lämnade biosalongen med en go känsla i magen.

Hoppade in i bilen och styrde hem mot Uddevalla igen, där vi hamnade på McDonald's för lite nyktert fyllekäk. Vid 02 var vi hemma igen och jag kom upp redan vid 10 idag, galet nöjd över gårdagen trots brist på utgång.

Tack fina fina underbara Amanda, Emelie och Clara för gårdagen! ♥

Idag har lilla Uddevalla blivit inlindat i ett vitt snötäcke som ständigt blir tjockare, så förutom en tur till soptippen med skräp har vi knappt varit utanför dörren.

Har nu ett gäng goa damer hemma på middag och har gjort något som är helt ut ur min karaktär. Jag har krigat mot mina hjärnspöken och satt upp håret i en toffs. Det är sjukt obekvämt och känns inte bra för ett öre, men måste väl bli av med min skräck för uppsatt hår också. Man får faktiskt ta och acceptera det utseende man föddes med, och inte försöka gömma sig hela tiden, bakom hår och kläder.



Hoppas ni har en bra kväll!  ♥

lost my mojo

Har sedan länge suttit fast i ett läge där allt jag gör känns otillräckligt. Ridningen går bra, men inte bra nog, studerandet går käpprätt åt helvete, speciellt när det kommer till uppsatser där varannat ord jag skriver känns fel, fånigt och dåligt.

När det kommer till mitt tecknande är det precis samma sak där, fast snäppet värre. Jag kan inte ens plottra lite på ett papper i matteboken utan att känna för att sätta eld på skiten. Allt jag tidigare gjort, alla teckningar och skisser, allt är jag missnöjd med.

Har alltid haft prestationsångest men känner nu att det är dags att vända på trenden. Från och med imorgon startar en ny kula.


2 0 0 3

 

 


aftermath

För de som läst mitt senaste inlägg och tänkt att det var över där, tänk om.

Tog av bandagen på lördagskvällen och möttes av detta:


En aningen svullen vänsterfot som ni kan se.

Men, men, inte mycket att göra åt då det inte skulle vara något brutet. På söndagen pulserade foten och ömmade som tusan och jag kände mig heeeelt orkeslös så sov en stund på förmiddagen.

Sen, vid klockan 16, så smällde det bara till och jag mådde så brutalt illa att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Feber kom med besked och efter att ha sovit fram och tillbaka och mått så dåligt att tårarna sprutat så fick vi åka in till akuten för andra gången under samma helg.

Väl där tog de blodtryck, blodprov och feber (som då låg på 39,7) innan de åter kollade upp foten. Min läkare var lite oroad att jag skadad senorna i foten så han kallade in en ortopedkirurg som fick känna på foten men TACK OCH LOV så trodde hon inte att senorna skadats. Däremot blir det nog ett återbesök nästa helg för ny röntgen.

Febern kom inte från foten utan ifrån en maginfektion som passade på att slå till när jag ändå var sängliggande pga foten men det var ruskigt typiskt att få detta samtidigt, man blir ju ganska uppgiven liksom.


Detta är foten igår, alltså tre dagar efter olyckan. Syns inte så jättebra, men jag hoppas ni ser att det är sjukligt svullet, för så fet ankel och fot har jag faktiskt inte, hahah... Sen är det missfärgat fram till tårna och en bit upp på benet, längst senan. Det är även en blödning på andra sidan foten, men orkade inte fota den.



Det gråa längst upp mot benet är skugga.

Så, nu har jag spenderat 3 dagar i en soffa med feber, galna magsmärtor, huvudvärk och en pulserande fot medans snön faller utanför fönstret.

Hoppas ni mår bra iallafall, och håll gärna en tå för att jag drar mig ur denna otur snart.


Puss och kram!

what doesn't kill you

En mycket händelserik helg må jag säga...

I fredags rullade vi hem till Emelie för att fira hennes 19-årsdags med lite förfest innan det var dags för utgång på Harrys samt Höga C.

Någonstans runt midnatt när vi är som bäst igång inne på dansgolvet känner jag hur jag får en spark på ankeln och benet viker sig vid fotknölen och jag ramlar.
Då jag hade mina klackar på blev vikningen ganska ordentlig och jag fick sjukt ont. Pustar en sekund men fortsätter dansa i två timmar till innan vi vänder hemåt. När jag har cirka kilometern kvar hem får jag så ont i ankeln att jag får ta av skorna och promenerar hem barfota på isiga gator.



Väl hemma störtar jag i säng med en pulserande och öm vänsterfot men somnar ganska fort ändå.

Sen, klockan 6 vaknar jag av att foten värker så mycket att jag blir spyfärdig och skakar i hela kroppen. Krälar mig ner för trappan mot köket för att hämta spyhink och vatten men inser att jag omöjligen kan ta mig upp för trappan sen igen så lägger mig i soffan under en filt och bara skakar. Foten är nu svullen som en ballong och varenda liten rörelse hugger i hela benet.

Strax före 8 vaknar mamma och kommer ner till mig, vi ringer sjukvårdsupplysningen som genast reserverar tid på akutmottagningen åt mig. Väl där blir det röntgen i alla möjliga vinklar på foten och sedan en 2,5 timmars väntan på att röntgenläkaren ska kolla över bilderna.

Resultatet?


Inget brutet men ev spricka i något ben i fotknölen vars namn jag glömt samt mycket traumatiserade ligament, leder och muskelfästen. Inget gips (TACKA GUD FÖR DET!!!) men stabiliserande bandage samt kryckor i minst 6 dagar.

Och inte nog med detta, på morgonen efter utekvällen upptäcker jag och mamma tillsammans att någon lyckats ge mig en käftsmäll under kvällen då min kind är aningen missfärgad och gött svullen.

Trots allt detta så var fredagskvällen helt galet rolig, men nu blir det lugnt ett tag.

2 0 1 2 0 1 0 2

Lite efter alla andra hälsar jag ett GOTT NYTT ÅR till er allihopa! Hoppas ni fick en fin lördagskväll/natt och att året startat på rätt sätt för er.

Tänkte göra en årsresumé senare, men först ska jag ut till stallet för första gången detta år.

Take care!

RSS 2.0