A horse doesn't care how much you know until he knows how much you care.

Idag var det ett riktigt måndagsväder - kallt, stormvindar och spöregn. Åkte ut till stallet lite tidigare än vanligt för att rädda stackars lille Preston från ovädret och oj så tacksam han var. Mindre glad var han när vi skulle ut i vädret igen för att gå de lååånga 100m till ridhuset.

Han är fruktansvärt lättpåverkad av omgivningen, så idag låg alla nerverna på utsidan och jag kom knappt upp i sadeln innan han skulle fly från något osynligt monster.

Fick jobba länge med honom i skritt innan vi kunde ta oss ett varv runt spåret utan ett flyktförsök. Men sen, när han väl släpper spänningarna och börjar lyssna på piloten istället, då blir han så jäkla fin.

Avslutade passet när det gick som bäst, sedan sprang vi tillbaka till värmen och säkerheten i stallet. Givande pass iallafall, alltid lika kul när man under passets gång känner övergången från problemhäst till dressyrstjärna.

Två bilder från ett pass ifjol på fina P. Kommer sakna honom något enormt när jag flyttat till Tyskland (4 veckor kvar!!!)

Utbildning är det som finns kvar efter man glömt det man lärde sig i skolan.

- Albert Einstein

Efter att ha blivit klar med både Biologi B och Fysik B (som är gymnasieskolans svåraste kurs, YEAH!) så blev det i lördags en riktig myskväll med goaste tjejerna.

Vi köpte vin, ost, kex, vindruvor, öl och åt denna planets godaste Tacopaj (Emelie är kung). Riktigt supermysig kväll!


(bilder hänsynslöst snodda av Clara och Emelie)

På morgonen därpå sken solen och jag följde med fina Amanda till stallet där vi släppte ut hennes hästar i hagarna och drog sedan tillbaka till huset för frukost ute i solen på altanen.

Riktigt fin helg!

fly without wings

Efter att ha varit superhurtig hela veckan, varit ute och sprungit nästan varje dag så var idag planen ett ordentligt pass i paddocken med hästen och sen en springtur.
.
Fina Preston fick sig en jättemysig ridtur igår då vi red ut tillsammans med Sofi i solskenet, så jag hade på känn att han idag skulle vara på finfint humör. Så sant så, idag fick han verkligen grymt fint och kändes riktigt bra.
.
Eftersom Presten var så mjuk och fin så var jag inte helt uppmärksam på omgivningen vilket slutade i en ordentlig flygtur. Han må vara rolig och utmanande att rida samt superhärlig att pyssla med, men gudars vilken fegis han är, hahaha... Gjorde sitt vanliga panikryck vilket vanligtvis inte brukar kasta mig ur sadeln, men då vi hade en annan häst som liksom blockerade hans flyktväg blev han helt galen och nu sitter jag här med sjukt ont i rumpan, ländryggen och axlarna.
.
Tappade helt luften och kunde knappt prata eller andas men är man hästtjej så är man, så fångade in hästen igen och satt upp och fortsatte rida i dryga 15 minuter innan min rygg och rumpa började protestera allt för mycket.
.
Ska krypa ner i sängen nu och försöka sova, håll tummarna för att jag kan ligga ner, då sitta är omöjligt, hahaha.....
.

RSS 2.0