s u n n y

Solen skiner, himlen är blå och magen är full. Nu drar jag iväg till våra fullproppade stallar på Göteborg Horse Show där tävlingarna precis gått av stapeln. Slutar 23 ikväll och är hemma vid 01, hahah... Långa dagar, men ack så roligt det är!


Michael Whitaker's hästar på tisdagskvällen när de precis anlänt!


Minna Teldes fina häst


Arena övning!

I'm a consulting detective. The only one in the world. I invented the job.

Igårkväll, runt 23, dammade jag av mina pennor efter ett mycket inspirerande och motiverande samtal med Kajsa.Målad på 26 minuter så väldigt slarvig, och glömde fixa till hakan och käklinjen, hahaha......

 

Blev tyvärr inte så jättelik Sherlock/Benedict då mina ögon var lite för trötta för att översätta från svart till vitt (alla skuggor är ju bakvända, vitt->svart->vitt), men man ser iallafall att det är en profil på någon, hahah...

 

Konstruktiv kritik mottages tacksamt!


G H S day f o u r

Då jag var ledig under day three så blir det inget sådant inlägg hahah!

Klockan 9 hoppade jag på tåget (efter att ha fått springa som en tok ner! 1,5 km på 6 minuter är KÄMPIGT!) och började mitt pass strax före kl 11. Upp till stall 4/5 för att tejpa ihop golvmattorna som låg i boxar och stallgång. Vilket jävla slit, sitta på knä och tejpa flera hundra meter, hahah... Jag själv gjorde slut på 6 silver/svarttejp rullar, de andra 3 gjorde slut på lika mycket.... De som byggt stallarna har varit lite slarviga igår och det är sådant vi sedan måste åtgärda.


Åkande med diesel- och elfyrhjulingarna också såklart!

Efter två timmar drog vi på lunch innan vi började syna stall 3 som också är ett jädra jobb... Då ska allt som kan tänkas vara skadligt för hästarna tejpas för. Minsta lille skruvhuvud ska tejpas för. Känns i armarna efter ett tag då man både klättrar på väggarna och kravlar på golvet, hahah... Sen möte med FEI samt stallmöte innan middag och sedan packa halm och hö. Lämnade Scandinavium kl 20 och kom hem vid 22. Lång dag, men med massor av skratt.


Vårt fikabord i stallkontoret, skyltar överallt hahaha...


Sätter upp sargreklam i arenan

Idag kommer äntligen HÄSTARNA!! Jobbar mellan 15-01 idag, och hästarna kommer från kl 18 in på sena natten så det kan nog bli senare än vad jag är schemalagd. Så kuuul!!

G H S day t w o

Gårdagens jobb i Scandinavium var jäkligt blötare än fredagens då det regnade hela dagen. Men, med gott folk och skön stämning så spelar inte vädret någon större roll.

Det blev en hel del kläduppackning då alla som inte jobbat under fredagen skulle få sina jackor och byxor, samt att en ny leverans med hoodies och fleecetröjor som kommit till oss. Sen fixade vi en del i stallen, satte upp plastfickor för hästinformationen som står på varje boxdörr, dörrnummer, sopade rent stallmattorna/stallgången, hämtade brandsläckare och en massa annat småpyssel.

Bild snodd från Louise

Idag var jag ledig, men imorgon bär det av igen!

G H S day o n eIgår var första dagen på Scandinavium och det var ett nedrans fint väder! Strålande sol och -4° vilket var riktigt gott. Eftersom X-factor var där (GRATTIS PIERRE!) bjöds det på sång nästan hela dagen, hahah......och jag lyckades tabba mig precis efter att jag promenerat in genom bakgrindarna, hahah...

Dagen bestod utav förrådstömning och inredning av stallkontoret, och kan lugnt säga att det är träningsvärk idag.... Släpade fram ca 700-900 kg salt och skottkärror, grepar, hinkar, lådor och ännu mera lådor som ska fylla upp 4 stall, så det var inte lite grejjer vi drog fram.

Ska nu dra vidare mot Göteborg igen, så ha en fin lördag, och syns ikväll!


and the horses run free

 

 

Nu är det banne mig inte lång tid kvar tills årets största event tar plats! Imorgon intar jag plats på Scandinavium i Göteborg och stannar där i 11 dagar fram tills nästa måndag.


Jag hoppas att ni (eller iallafall ni hästmänniskor!!) infinner er på Göteborg Horse Show som går av stapeln 23 januari för att se världens bästa ryttare på plats i Scandinavium. Själv kommer jag springa runt nere i stallarna alla dessa 11 dagar så kommer nöja mig med att se hela spektaklet backstage.

Nu är det först dags för två prov i skolan, men sen skippar jag skolan en hel vecka. Gött.

winter breeze


new looks


Tänkte väga upp att vi går mot ljusare tider med en mörkare design.ser du inget nytt? uppdatera sidan

new bag 

 


v i n t e r l a n d

 

 


@ aftonbladet.se today

 

Man kan fråga sig hur många gånger Aftonbladet tänker lägga upp den här filmen, hahaha...

 

 

 

För er som missat, i mitten på sommaren när vi precis lagt till vid en enslig ö utanför Grebbestad så dök det upp en 10 m stor knölval i viken bakom båten. Efter att den simmat runt lite dök den plötsligt upp precis bredvid båten och dök ner under draglinan. Aftonbladet blev tipsade om händelsen och ringde sedan upp mig för en telefonintervju.

(läs mer här - scrolla ner till slutet på sidan)


RSS 2.0